Engagement Fund ;)

Thursday, 25 December 2014

Langkawi 2014 - Episod 8: Sampai Berjumpa Lagi, Langkawi...

Setiap permulaan ada pengakhirannya, jadi inilah dia entri terakhir percutian kami di Langkawi. Pagi tu macam biasa, bangun dan bersiap semua baru turun sarapan. Beg-beg dah siap bungkus dan longgok satu tempat jadi bila bellboy datang, dia tinggal angkut je. Sarapan pagi tu tak ambik gambar sebab malas. Flight pukul 12.35 tengahari jadi tak adalah nak berkejar sangat. Lepas makan pergi kaunter cakap nak suruh bellboy bawak turun beg lepas tu terus naik bilik kemas apa yang patut.


Dah kemas barang semua dan dah periksa tak ada barang tinggal, Mada ajak lipat sofa bed. Eh, bukan nanti dia yang kena kemas ke? Tapi sebab Mada rajin, kemas jelah; tak susah mana pun. Hehehe... Lepas lipat sofa bed tu, teruslah sawan kamera masing-masing.




Kitorang turun dulu sebab nak sambung sawan kamera dekat depan hotel; Hani sambung golek-golek lagi. Jadi, turun dan masukkan beg dalam Serena semua baru ambik gambar. Proses masukkan beg dalam Serena ni mencabar sebab tak muat. Hehehe... Siap susun beg, paksa muat jugak, baru menjakun. Dah puas hati ambik gambar, roger Hani dan check out.





Sampai airport kelam kabut turunkan beg dan dalam masa yang sama nak pulangkan kereta. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan. Disebabkan kami risau ada masalah berbangkit waktu nak check in, kami sampai awal dan check in beg awal. Lepas tu bosan tak tau nak buat apa. Patutnya tak payah pulangkan kereta dulu sebab lepas check in beg tu boleh lagi kalau nak ronda-ronda sekitar airport tu. Jarak masa dalam sejam setengah jugak la tunggu nak berlepas tu.


Waktu balik ni flight penuh sebab ada satu flight sebelum tu dibatalkan jadi diorang naik sekali flight yang ni. Waktu balik rezeki lebih sebab dapat kacang sedap yang popular tu banyak. Mula-mula dia bagi portion biasa tapi tak lama lepas tu ada yang meronda sambil offer kacang lebih. Aku kan pemalu jadi sebelum kaut tu tanya dulu; "Boleh ambik lebih?" Sopannya kannn. Hehehe... Walaupun nak kaut banyak, tapi aku kaut dua ke tiga je kot; ingat orang belakang kekdahnya. Penerbangan lancar dan tiba pada masa yang ditetapkan. Barang je kot yang lambat sikit keluar.

Dari airport ke rumah terpaksa naik limo sebab tak ada orang nak ambik . Kos limo kami adalah RM 52++ Terima kasih Aten sebab sudi temankan balik naik limo sekali. Cemana nak ambik limo? Keluar je dari balai ketibaan ada kaunter limo, pergi sana cakap lokasi dan berapa orang. Barang pun tunjuk sekali sebab kalau barang banyak dia bagi limo besar. Macam kitorang naik limo bajet je iaitu Persona sebab berdua dan barang pun taklah banyak mana.

Berakhirlah sudah percutian ad hoc bersama geng tidur sebantal makan setalam. Sedih rasanya nak berpisah selepas lama tak berjimba macam ni. Geng-geng bujang pun dah semakin susut; tinggal aku, Aten dengan Mada je la geng bujang yang kaki jalan dan senang nak jumpa. Chik ni pun sebab encik suami dia tak ada di semenanjung jadi agak senang jugak la nak melepak sama-sama. Hani pulak tengok keadaan, kadang-kadang kalau dia tiba-tiba balik Banting, ada jugak la dia roger ajak ngeteh ke apa. Masing-masing dah ada kehidupan sendiri. Harapnya tak adalah putus hubungan langsung tau korang. Nanti I rindu... Jangan lupa tahun depan Jeju-do punya perancangan. *kenyit mata dekat Geng Tingkap*

No comments: